Blog Archives

Upholstery course spring 2012 – My big project

Standard

Nästa gång på kursen, på lördag, ska jag börja med mig mitt stora projekt – att klä om en Emmafåtölj! Jag har kollat runt på Internet och sett hur andra har klätt om just den här sortens fåtöljer och insett att det kommer att ta tid, massor av tid innan jag blir klar. Dessutom kommer jag samtidigt att klä om en likadan Emma hemma (rimmar!) också. Jag har köpt tyg – se tyget överst på den här bloggen. Ett grått tyg med svarta blommor på. Nu börjar jag dock vela lite – ska jag ha ett mer färgglatt tyg, kommer jag att tröttna på ett mörkt tyg? Jaja, det dröjer nog några veckor (månader) innan jag har kommit så långt. Det är mycket underarbete som ska göras först, har jag förstått.

Så här ser i alla fall mina Emmor ut just nu. Jag fick tag i dem via Facebook för 500 kr/paret! Och hemkörda också! Tack så mycket! För att spara tid ska jag nu under veckan försiktigt ta loss tyget, snoddarna och knapparna. Undrar om jag fixar det? Tyget kommer jag att använda som mönster när jag klipper det nya tyget.

Lite historia om Emmastolen

http://myworldofvintage.blogg.se/2014/april/emma-fatoljens-historia-2.html

Göra om hemma – sovrum 3

Standard

Vårt gamla hus som är byggt 1914 var en gång i tiden ett tvåfamiljs-hus. På övervåningen finns 3 sovrum (varav ett är lillarummet) och ett badrum. För ett år sedan gjorde vi om det största rummet till ett lite mindre rum och med en hall utanför  – från 28 kvadratmeter till 18. Vi var tvungna för i samband med att vi gjort badrummet större försvann ingången till vårt sovrum. Och det blir ju lite krångligt att klättra in i sovrummet via fönstret. Det jobbigaste projektet var nog att måla det gamla furutaket. Det hade gulnat väldigt och var fullt med kvistar. Så fult! Målaren fick pröva många olika metoder innan han lyckades täcka kvistarna eftersom taket hade mörknat så. Så glad att vi lejde bort det jobbet! Liksom allt annat som vi gjort. Bättre att överlåta det man inte kan till proffsen. Skönt också att bli klar på en dryg vecka och inte låta det dra ut på tiden i ett halvår, eller så. Visst, det kostar en del, men det är det värt.

Rummet har vita väggar, mörkgrått laminatgolv och lite detaljer i guld och mässing.

This slideshow requires JavaScript.

  • Vit järnsäng med mässingsknoppar. Sängen köpte vi när äldsta dottern var 8 månader och vägrade att ligga i spjälsäng. 105 cm bred.
  • Ekskrivbord köpt hos Antikhandlargrannarna. Ekstol – Äpplet, och inköpt hos grannarna.
  • Ikeasoffa Klippan – “ärvt” från äldsta dottern.
  • Tavelram – omgjord till “anslagstavla”.
  • Oval tavla som min mamma broderade på 50-talet.
  • Oval spegel, inköpt -eller fick vi den? – av Antikhandlargrannarna.
  • Kornischer med gulddekor som vi hittade på vinden i uthuset när vi flyttade in 1984. När vi tog in dem från vinden i den senaste vändan hade de nog legat där ute i drygt 10 år innan de kom till heders igen.
  • Spegel och hallbord med marmorskiva. Egentligen finns det en spegel som hör till men den står nere i källan och väntar på att få ett nytt spegelglas. Råkade gå sönder en gång när en hårborste “råkade” hamna i spegeln. Tyvärr kan vi inte få samma fina slipade glas…Inköpt hos Emy Johanssons Antik 1984 – 1500 kr (ca).