Göra om hemma – sovrum 1

Standard

I alla år som vi har bott i vårt hus har vi haft så fula golv. Under ett års tid har rum för rum fått nya golv – gråsvart pergogolv. Det är både för och nackdelar med pergogolv – lite livlöst, lite hårt att gå på (särskilt för små hundtassar), men så lättskött! Dessutom kommer just det golv vi köpt hålla i minst 50 år – och så långt fram behöver ju inte jag planera. Det är bara vardagsrummet som har kvar sitt parkettgolv, och det är i akut behov av slipning, och en hall som ska få sitt fula, gulbeige klinkergolv utbytt.

I somras blev vårt sovrum äntligen efter alla år klart! Nymålat tak, nya gipsbeläggningar och målning av väggarna, omdragen el och fler eluttag. Vitt och grått är basen – som i alla sovrum och för övrigt i alla rum:

This slideshow requires JavaScript.

 • Gardinerna  – silvergrå som är lånade på obestämd tid från yngsta dottern, fast just nu har jag hängt upp turkos knytgardiner från Indiska.
 • Gardinkappa – broderad duk från Turkiet som en fd kollega på Högskolan köpte till mig för många år sedan.
 • Fönstret ovanför sängen inhandlades på loppis i sommaren 2010 för 50 kr. Affischerna köptes vid samma tillfälle – fast på ett annat ställe.
 • Lampan i fönstret övertalade jag svärsonen att skänka till mig. Inköpt på BC för en billig peng. Men oj, vad jag gillar den lampan. Tack Hagos!
 • Akvarelltavlan har Kristina Malmgren i Borlänge målat till mig. Vi var au-pair samtidigt i USA för över 30 år sedan.
 • Fönsterbrädan ovanför sängen – Coop
 • Konsoller – inköpta på Country by mail
 • Stationsklockan – Jysk – under hundralappen.
 • Linneskåpet har jag fått av en kompis för många år sedan. Det var rött då.
 • Skänken köpt av antikhandlargrannarna för 600 kr för många år sedan. Ommålat till vitt.
 • Kuddar – den turkos är inköpt på Indiska. De övriga är kuddvar som min mamma broderat, några har jag sytt av gamla fina linnedukar…
 • Tavlan med riddaren har jag fått av svärmor när hon röjde ut inför husförsäljning.
 • Min gamla brudkista som jag fick när jag fyllde 14 år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s