Upholstery course spring 2012 – My big project

Standard

Nästa gång på kursen, på lördag, ska jag börja med mig mitt stora projekt – att klä om en Emmafåtölj! Jag har kollat runt på Internet och sett hur andra har klätt om just den här sortens fåtöljer och insett att det kommer att ta tid, massor av tid innan jag blir klar. Dessutom kommer jag samtidigt att klä om en likadan Emma hemma (rimmar!) också. Jag har köpt tyg – se tyget överst på den här bloggen. Ett grått tyg med svarta blommor på. Nu börjar jag dock vela lite – ska jag ha ett mer färgglatt tyg, kommer jag att tröttna på ett mörkt tyg? Jaja, det dröjer nog några veckor (månader) innan jag har kommit så långt. Det är mycket underarbete som ska göras först, har jag förstått.

Så här ser i alla fall mina Emmor ut just nu. Jag fick tag i dem via Facebook för 500 kr/paret! Och hemkörda också! Tack så mycket! För att spara tid ska jag nu under veckan försiktigt ta loss tyget, snoddarna och knapparna. Undrar om jag fixar det? Tyget kommer jag att använda som mönster när jag klipper det nya tyget.

Lite historia om Emmastolen

http://myworldofvintage.blogg.se/2014/april/emma-fatoljens-historia-2.html

One response »

  1. Åh vad roligt med en nätkollega! Jag började med en helgkurs för några år sedan och det har blivit många fler sedan dess. Nu har jag startat ett företag där jag tar på mig lite uppdrag och det är superkul! Jag går fortfarande terminskurser som stöd eftersom det är så många olika problem man måste lösa under vägen. Stort lycka till med dina fina Emmor. Jag har precis hämtat en liknande som jag ska fixa åt en kund. Men på den är det bara tyget som ska bytas. Jag ska följa din blogg med stort intresse! // Cronsellskan

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s