Tapetserarkursen vt 2012 – andra gången

Standard

Så har jag och min kollega Therese avverkat andra gången på tapetserarkursen. Den här gången körde jag bilen med våra två Emmor. Usch, jag gillar inte att köra bil i Göteborg- men det gick ganska bra att hitta dit. Vi körde “bara” fel en gång.

Idag hann jag ta bort stoppningen på sitsen – det tog 2 timmar. Så allt som allt tog det 8 timmar att strippa min Emma. Nu ska snörena som binder ner/fast fjäderspiralerna knytas om. Sadelgjorden under stolen ska också spännas om. Kolla under “Tapetserarens smarta knep” hur man kan göra för att fixa en soffa eller fåtölj vars undersida säckat ihop. Sofia – våran lärare – är så fantastiskt duktig! Hon verkar ha lösningar på alla problem, samtidigt som hon ställer krav på att det vi gör ska vara perfekt och att vi lär oss från grunden. Multigillar!

Förutom att jobba med min Emma hann jag med att göra första lagret stoppning på 3 stolsitsar. Två lager stoppning till innan själva yttertyget ska på plats. Har jag sagt att jag börjar förstå varför det är så dyrt att lämna bort till en tapetserare? Vilken tid allt tar!

2 responses »

 1. Hej,

  Lite nyfiken. Förstår det som att du har läst möbeltapetsering i Göteborg. Är själv inne på min andra termin i Stockholm, men vill fortsätta med detta underbara konstverk när jag flyttar till västkusten nästa år. Har dock inte hittat någon kurs där än, men du kanske kan tipsa om någon.

  Allt gott,
  Carolina

  Like

  • Hej! Jag går helgkurs sedan två år på Studieförbundet Vuxenskolan. Det är så roligt och vår lärare Sofia är den bästa lärare man kan ha. Vi går 6 ggr varannan lördag mellan 10-15.

   Kul att du hittat min blogg. Hälsningar Ewa

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s