Tapetserarkursen vt 2012 – på egen hand 4

Standard

Härligt! Ikväll blev jag äntligen klar med den första av fyra stolssitsar som jag arbetar med vid sidan av mina Emmor. Jag har haft problem med min elektriska häftpistol där klamrarna bara fastnat och inte gått in i trät osv. Men det var inte så konstigt visade det sig när jag gick till Harald Nyborg – affären alltså – där jag köpte min häftpistol för ett par år sedan. Jag hade ju helt fel klamrar. Så med rätt sort och storlek på klamrarna var det inga som helst problem att arbeta med den.

Här kommer alla bilderna en gång till – plus de jag tagit idag – från början till slutet av hur man klär om en stolssits. Märk väl, de här stolssitsarna behövde egentligen bara få nytt tyg, men eftersom jag ville passa på att lära mig så mycket som möjligt av vår duktiga lärare Sofia, har jag gjort det riktigt från grunden.

3 mars – nu har jag lagt till en bild där man kan se dynan på plats i stolen. Den passade perfekt! Den får dock följa med en sväng till Göteborg nästa vecka när de återstående 3 dynorna ska göras färdiga. Jag vill vara säker på att de blir lika stoppade. Klicka på pilen till vänster så kommer du direkt till den färdiga stolen.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s